top of page
Search
  • Writer's pictureDragan Vujičić

ФАЈЗЕРОВ ЗАКОН ПРОТИВ СУМЊИ

Италија грца затрпана цепивима за Ковид али Французи имају решење
КОВИД 19 поново погађа Италију и то са најмање 850 милиона евра, а званични Рим не зна како да реагује. Према бриселском порталу "Политико" ова земља, која већ има око 16 милиона неискоришћених доза вакцина против Ковид 19 у складиштима, мора да купи скоро још 40 милиона доза "Фајзера". Као део решења по писању "Политика" влада ће донирати застарела цепива Тајланду и Либији (вероватно да би ослободила складишта за ново).

Документи о мутном уговору, (о чему је први известио италијански сервис РАИ), у које је Портал имао увид сведоче да  Рим  мора да прими још 36,7 милиона доза од "Фајзера" и 2,9 милиона од "Новавака", "на време" за зимску вакцинацију 2024-25 и 2025-26. године.

Са друге стране, од почетка актуелне зимске вакцинације 2023-2024. потрошено је свега 2,1 милиона доза. 

Ситуација Италије, и уговори који обавезују на куповину није јединствена. Европска унија се уговорима са компанијама "Фајзер" и "Биотек" обавезала на куповину 1,8 милијарди вакцина (о пореклу уговора безусупешно трага Комисија Европског парламента). Наиме,СМС поруке из телефона Прве комесарке Урсуле Фон дер Лајeн преко којих је са Фајзером лично  договарала цену и количине су нестале, а она „запала“у стање амнeзије.

Поврх тога, "Фајзер" је тужио Пољску и Мађарску након што су те земље одбиле да преузму испоруку вакцина на коју су се претходно обавезале, а која се испоставила сувишном, наводи "Политико".


Оно што се накада звало  цензура постаје озбиљно наоружано најтежом судском артиљеријом

И док је РАИ открио како је најмање 215 милиона доза цепива буквално бачено широм ЕУ што се упоређује са бацањем у ветар четири милијарде евра француска, Влада се досетила како да "излечи"бруку која тресе све земље под капом Европске комисије.

Како су открили француски медији, у ноћи измеђи 14. и 15. фебрура Национална скупштина Француске је усвојила Закон који инкриминише све приговоре на Фајзер-Модернину вакциналну мРНА платформу, циљајући све скептике новчаним и казнама затвора.

Свака критика платформе мРНА кажњива је до три године затвора и 45.000 евра рекла је др Кат Линдли, председница Глобалног здравственог пројекта.

Поноћни француски закон већ сада је добио име "Фајзер закон".

На мрежама су се поводом свега огласили многи научници. Биолог Анелис Боке изразила је шок .

-Мојим пријатељима и колегама света хоћу да кажем да је у Француској усвојен закон који свако противљење вакцинама мРНА квалификује као 'секташку аберацију'.

Кључ "Фајзеровог закона" је Члан 4 који третира поступање у случају пандемија.Ствара се ново кривично дело и инкриминише се "захтев да се прекине или се уздржи од терапијског или профилактичког медицинског лечења", као и "захтев да се користе праксе које се представљају као терапеутске или профилактичке"-.


Климатски Манов модел који је све сем тачан, пресуђено у Вашингтону, исправан и ван сваке критике

Најексплозивнија формулација у закону против критичара мРНА налази се у параграфу 2. Наиме, у Кривичном законику Француске додаје се члан 223-1-2 у коме стоји :

- Потицање на одустајање или уздржавање од терапијског или профилактичког лечења кажњава се затвором од једне године и новчаном казном од 15.000 евра, у случају да држава на основу медицинског знања процени да ће довести до озбиљних последица за физичко или психичко здравље људи...

Иронично и "случајно је".

И са друге стране, у исто време судски је разрешена парница између"климатког гуруа"

Мајкл Мана, професораа на Универзитету у Пенсилванији који је аутор модела климатских промена, званог "хокејашки штап" према коме ће човечанство постати жртва глобаног загревања услед емисија ЦО 2. Ман је пре више од 10 година тужио двојицу других научника из Инситута за конкурентска предузећа Ренда Симберга и Марка Стејна јер су побијали његов климатски модел. Судија у Вашингтону прихватио је парницу за клевету Мајкла Мана и како је известио Њујорк тајмс првог туженог Симберга је казнио са хиљаду долара а другог Стејна  са чак милион јер се не слажу са науком "колеге".

И средином фебрара 2024. постало је као дан јасно да оно што се накада звало  цензура постаје озбиљно наоружано најтежом судском  артиљеријом. Уствари, то је и било  следећи логичан корак пошто су главни  канали дистрибуције информација претходно  стављени под окупацију „приватно -јавног партнерства“.

Случај климатског научника Мана и никад доказане теорије Хокејашког штапа пред судом је трајала десет година, а тужба се односила на „клевету“ коју је "Њујорк тајмс" објавио пре 12 година из пера критичара Мановог модела у рубрици Опен.

 

Остало је питање  како је могуће да су обе странке толико дуго гурале случај на суду и да ли се чекало „право време“ да се успостави озбиљан судски преседан. Он  је сада јасно утврђен. Дефиниција клевете је толико савитљива да пороте могу одлучити о било чему. Сама могућност да платите пред судом више од десет година након сте упражњавали право на говор довољна је да сваког одврати од говора.


Италијани још 850 милиона

Документи италијанског министарства здравља на које указује ПОлитико показују да је земља до сада потрошила 4,4 милијарде евра на вакцине - а више од половине, или 2,8 милијарди евра, било је на производе "Биотек/Фајзера", и још око 1,3 милиона је отишло "Модерни".

Према интерним извештајима, влада очекује да ће потрошити још 850 милиона евра на дозе које тек треба да буду испоручене и које је у обавези да купи.

 

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page