top of page
Search
  • Writer's pictureDragan Vujičić

СКРНАВЉЕЊЕЖиви Цацо у њима-нема ту ништа ново мада је тако нашкрабано црвеном фарбом на Спомен плочи 17 убијених Срба у Сарајеву у ноћиизмеђу 28.и 29 октобра 2023.-пре неки дан!

Реговала је Бењамина Карић,градоначелница са Миљацке" на барбарски чин скрнављења"уз обећање да ће споменик Србима битидоведен у првобитно стање за 24 сата.

Бењамина не жури!

Како би било да се прво сазове Градски савет Сарајева око те Спомен плоче, кад велиш да је"Сарајево одувјек неговало толеранцију и суживот"па да сви заједно и научите нешто "срамног случаја срнављења",Вандали су се прекјуче, поново

"потписали" под жртве-10 Брдска бригада Армије БиХ!

А, Цацо(што још живи)Хе исти Мушан Топаловић чије су звери

побиле комшије Србе и бацили њихова тела испод тог требевићког камена током рата.Када сте 2021"дизали";Спомен, наводно нисте знали ко је ту кога убијао па нисте то ни ставили.у 2023. се написало"само".

Доклешите!

Могло би да помогне и када би се"домогли" листа Дани из вашег

града које је сведочио о злочинима Мушана Топаловића над вашимбившим суграђанима Србима-29. јануара 1993. Магазин је пренео даје службено утврђено да је првих осам месеци рата у "Мушанова! 22 случаја убијено 39 особа.Не 17!Ваљда и" службено" они имају имена као и небројени неископани, или извађени па склоњени,спаљени...што не стадоше на Спомен.

Писало је на Казанима,(док фарба боје крви није све прелила)

"Заувијек ћемо се, с тугом и поштовањем, сјећати наших убијених суграђана"

А,око живих или полуживих из Сарајева?

Беше егзодус од Задушница 1996. 17. фебруара па до 16.

марта.Отишло је најмање 120.000 Срба из"града толеранције".Нема подсећања нањих.Има, у Алипашиној на Миљацки споменик Медлин Олбрајт"мајки свих ратова", уз њу је језуитски крсташ Тадеуш Мазовјцки,Алојз Мок .И,Педи Ешдаун неуспешни архитекта Српског геноцида у Резолуцијама УН.

Живи у "њима"!У Загребу, Главаш"Селојтеп"и "Гаража" (еуфемизми заубијање Срба бацањем у Драву и "киселина низ грло"-ослобођен је у у суду у петак 27 овог.У недељу 29.беше 32.годишњица етничког чишћење Срба из 26 села Пожешке котлине(23) су потпуно уништена.Ни за злочин подно Псуња и Папука нико није одговарао.А "живи" и у њима и у нама...


234 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page