top of page
Search
  • Writer's pictureDragan Vujičić

РЕЗОЛУЦИЈА О ОЛБРАЈТОВОЈ...Звездано небо изнад мене и морални закон у мени. Ни једно не треба да тражим, изван свога видокруга: јасно се налазе преда мном, и повезане су са самосвешћу мога постојања - овако је "сведочећи собом", о човеку размишљао Имануел Кант.


Када је Дејвид Бајндер, дописник Њујорк Тајмса са Балкана, тражио 2006. године да се тројици "пулицероваца из Босне" одузме најпрестижнија награда у новинарству "звездано небо изнад професије" наново се изјавило после 15-годишњег сатирања на Балкану.

Рој Гатман за лаж "Логори смрти", 1992. из Трнопоља о муслиманским сужњима и српским логороским чуварима први је добио "Пулицера".

Други, награђен за антисрпску безочност био је Џон Брнс који је на основу разговора са заробљени Србином територијалцем из Хаџића обелоданио "истину о јавним кућама у Сарајеву" где је "силовао" и командант УНПРОФОР Мекензи. Дејвид Роде из Кришчн сајнс Монитора измислио је геноцид у Сребреници 1995.

Шта би дао рецимо Владимир Зеленски да је имао "чудесно оружје" као босански Срби 90 -тих? Ово је наравно ретроско питање.

Тада је од српске бацачке мине (700 грама експлозива) у Васе Мискина убијено 26 Срајајлија, а рањено 108. На Маркалама је од исте 120 мм мине 1994. убијено је 68, а рањена 144 човека а 1995. истих "700 грама" усмртило је 43 а ранило 75 људи.

Највећи лажни "ратни спектакл" који је сниман у правом рату, према Тијери Мсјену

најутицајнијем геополитичару данашњице беше 1999. "Муви" како Албанци одлазе са

КиМ. "Кадрови су падали" прво на прузи да подсећа на пут у Аушвиц, а онда су избеглице без пруге стигле у Македонију где је чекала Хилари Клинтон у Немачком шаторском граду у планини.

О Олбрајтовој којој су Срби у у Врањачкој Бањи "сачували главу од Хитлера" политички тестамент је оставила њена смрт. Преминула у марту 2022. а више од месец дана остала несахрањена. Председници са којима је "радила" - Бајден, Клинтон, Обама, 34 дана за опроштај нису имали времена. Једва...

У ствари, мајска Резолуција о Сребреници у УН је референдум о Олбрајтовој. О моралном закону у човеку- што рече Кант с почетка.


23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page