top of page
Search
  • Writer's pictureDragan Vujičić

МИЛИЈАРДА ЗА СЕКС ПРЕКО ЏП МОРГАН?

ПОКОЈНИ ПЕДОФИЛ ЏЕФРИ ЕПШТАЈН ТРГОВАО "РОБЉЕМ" ПРЕКО ВЕЛИКЕ БАНКЕ


Кроз рачун који је Џефри Епштајн имао у ЏП Морган банци за 16 година (1997-2013) прошло је преко милијарду долара сумњивих трансакција повезаних са преминулим педофилом и његовом трговином сексом.

- Банка је ове трансакције пријавила америчкој влади тек када 2019. када је педофил ухапшен, а потом и извршио самоубиство у затвору на Менхетну - ово тврде адвокати америчких Девичанских острва у својој тужби против моћне банке.

- ЏП Морган је била банка са комплетним услугама за трговину сексом Џефрија Епштајна - казала је Мими Лију, адвокат ове државе која каже да огромна сума поткрепљује кључне оптужбе у њиховој правној тужби против банке, за коју наводи да је свесно имала користи од Епштајновог недела.


"Шок" који је завладао у јавности поводом тврдњи адвоката Девичанских острва


Прошлог месеца, адвокати америчких Девичанских острва пријавиле су судији у овом случају да је банка омогућила исплате од преко 1,1 милион долара од Џефрија Епштајна "девојкама или женама", од којих су многе имале источноевропска презимена.

- Преко 320.000 долара исплата је извршено "бројним појединцима за које ЏП Морган није раније идентификовао као исплаћене - написао је адвокат Сингер, оптужујући банку да није открила исплате до краја периода у којем стране у парници размењују доказе.

Са своје стране, Морган пориче да је дозволио да Епштајнове активности склизну мимо ока закона и каже да је пријавио око 150 готовинских трансакција федералном регулатору између 2002. и 2013. године.

Адвокати ЏП Морган тврде да нису знали шта Епштајн плаћа својим парама - указујући на изјаве садашњих и бивших запослених који кажу да нису имали сазнања о трговини људима.

- Постоје жестоко спорна сведочења и докази - рекла је Фелија Елсворт, адвокат банке.


И у "председничкој" утакмици


ВИВЕК Рамсвами, републикански председнички кандидат на изборима 2024, обећао је да ће објавити листу клијената Џефрија Епштајна ако буде изабран.

- Мислим да оно што имамо много у овој земљи су реалисти завере. И тако, ја сам један од њих само зато што све на шта сумњате често постаје истина - приметио је Рамсвами у одговору на питање гласача.
161 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page