top of page
Search
  • Writer's pictureDragan Vujičić

ЗЛАТНЕ ПОЛУГЕ АЛБАНСКОГ ЛОБИСТЕПРИШТИНА СЕ ЈОШ НИЈЕ ОГЛАСИЛА ПОСЛЕ СРАМОТНОГ "ПАДА" СЕНАТОРА МЕНЕНДЕЗА


Сенатор Боб Менендез и његова супруга Надин оптужени су у Њујорку за наводно примање мита у вези са коруптивним односом који су имали са тројицом бизнисмена из њихове матичне државе. Уз овај двојац, оптужница терети и тројицу бизнисмена, Ваела Хана, Хозеа Урибеа и Фреда Дајбеса.

"Мито је укључивало готовину, злато, исплате хипотеке за кућу, надокнаду за фиктивни посао луксузно возило и друге ствари од вредности", наводи се у оптужници. Менендез је у петак "привремено" поднео оставку на место председника Комитета америчког Сената за спољне послове што је једно од најутицајнијих места у горњем дому америчке политике.


"Ослобађао" од затвора, делио Халал сертификате, био фиктивно запослен...

После одласка конгресмена Елиота Енгела који је до 2020. важио за најбесрамнијег албанског лобисту у САД (измислио и силовање 20.000 Албанки од стране ВЈ), његов наследник сенатор Боб Менендез по свему судећи се "сели иза решетака".

Човек који је у мају ове године у Сенату говорио да се права Албанаца у Прешеву крше и да је потребно додатно дисциплиновати Србију, политичар који се на све начине лобирао против Срба на КиМ негирајући им право чак ни за Заједницу спрских општина сешће пред судије где га чекају докази за мафијашко удруживање зарад изнуда и других кривичних дела.


Наследио Елиота Енгела на приштинској благајни, потпаљивао југ Србије лажући у Сенату

Према неким детаљима оптужнице Фред Даибес, програмер и бивши председник банке, наводно је Менендезу дао златне полуге у вредности од приближно 400.000 долара, у замену за помоћ у случају у којем се суочио са оптужбама федералне банке. Уместо више од 10 година затвора, Даибес је завршио је на одслужењу условне казне након што је склопио споразум са канцеларијом америчког тужиоца у Њу Џерсију.

Према извештају, Менендез је "близак" са америчким тужиоцем Филипом Селингером - пошто га је подржао на тој позицији, док је Селингер раније прикупљао средства за Менендезову кампању.


Нађено му само 100.000 долара у злату, супруга у паници продавала полуге 2022

Званичници такође испитују да ли су Менендез, до петка председник моћног Сенатског комитета за спољне послове, или његова супруга, непрописно су примали поклоне од прерађивача хране из Њу Џерсија који је добио ексклузивни уговор са египатском владом за сертификацију стручњака за халал храну широм света.

Египатске званичнике и бизнисмена из Њу Џерсија који је добио уговор угостио је Менендез у својој канцеларији 2018. године, наводи Vall Street Journal. Годину дана касније, бизнисмен је постао "једини сертификатор халал меса извезеног из САД у Египат", наводи се у саопштењу.Менендез и његова супруга оптужени су по три тачке: завера ради давања мита, завера ради вршења преваре у поштеним услугама и завера да се изврши изнуда под злоупотребом службеног права.

У јуну прошле године, федерални агенти су претражили Менендезову кућу у Њу Џерсију, где су пронашли "плодове" њиховог "корумпираног споразума о подмићивању" са тројицом бизнисмена - укључујући преко 480.000 долара у готовини, од којих су неки били у ковертама, и 70.000 долара у сефу Надин Менендез. Пронашли су и златне полуге вредне преко 100.000 долара, "обезбеђене од Хане или Даибеса".

У месецима пре него што је његова канцеларија признала да је под федералном истрагом, Менендезова супруга је продала до 400.000 долара у златним полугама између 7. априла 2022. и 16. јуна 2022.


МЕНЕНДЕЗ - ЧОВЕК КОЈИ МРЗИ ЗА ПАРЕ
Говорећи о Менендезу и свом искуству са њим, председник Србије Александар Вучић је рекао да је јасно да је амерички сенатор Боб Менендез, који је оптужен за коруптивне радње, "плаћена страна Албанаца" и да ће све то сада полако излазити на видело.
"Реч је о човеку који је најмоћнији албански лобиста и не постоји нико ко је био лошији према Србима и ко је обављао прљавији посао у корист Албанаца од Боба Менендеза".

Боб Менендез се у десетине прилика до сада са моћног сенатског положаја обрушавао на председника Србије са непрегледном листом његових наводних грехова према Албанцима.


739 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page