top of page
Search
  • Writer's pictureDragan Vujičić

БАЊСКА,РОБОТИНО И ОПСЦЕНОСТ


ПРЕД своју смрт, 1981. године, амерички савезни судија Потер Стјуарт,

аутор правне фразе ”Знам кад видим” је казао како на неки начин жали што ће то што је рекао о ”опсцености” бити на његовом надгробном споменику.

”Жал” је објаснио чињеницом да је у својој правничкој каријери написао ”много чврстих” ставова доневши много ”јаких пресуда”.


Србима је ова америчка пресуда важна !


Потер је, пресуђујући у случају бископског приказавања француског филма "Мала љубавница" у његовој држави Масачусетс, донео одлуку да ово филмско дело с почетка 70-тих не представља ”опсценост” (порнографију) и није опасно, нити погубно по јавни морал, те се може гледати у биоскопу упркос харанге Католичке цркве.

О опсцености је тада написао: ”Знам шта је кад је видим”.

Филм је претходно погледао, баш као што и ми свакоденевно гледамо ”филмове са Космета”.


Да се на почетку разумемо: село Бањска - где су пре неки дан убијена четири Србина и један Албанац - није косовски Роботино где су Украјинци, како писаше пре неког времена, ”пробили” руску линију.

Није - без обзира на све што се пише и тврди!


Чак је и демографски дупло мање. Око 480 становника, док ”украјински парњак” има отприлике толико кућа.


Српски ”терористи” нису дошли попут ”руских” у блиндираним возилима са теористичким планом који би угрозио светску безбедност и стабилност Европе и његове демократске перјанице приштинског вилајета.

Онај тамић стварно се не може подвести под ”блинду”.


Срби, уствари, нигде нису ишли из Бањске већ су погинули на свом прагу!

Њихов план је, како ствари стоје, био да заштите себе, село и куће од свакодневних упада наоружаних Албанаца преобучених у полицајце и да пошаљу поруку: Једно село непокорних Гала (Срба) и даље се успешно одупире освајачу.


Баш као у прологу стрипова и филмова о Астериксу и Обеликсу!

Овде, истина, још не знамо ко је у овој групи Срба био Дрматорикс (сеоски старешина), али је извесно да наши сународници нису имали друида Аспиринкса да их напоји чаробним напитком отпора!


Одакле ја ово знам?

Знам кад видим!


Исто тако знам да је српски академик Душан Теодоровић својим коментаром српске несреће у селу Бањска постао највећи политички порнограф данашњице наше несрећне земље и већа трагедија од оне у Бањској на Космету.

Академик, Србин, емеритус са Вирџинија политехничке академије ”поздравио” је страдања на северу Космета закључујући у ”академском” твиту да Косово није српско, него је турско, да је српски грех јер Албанце никад нису успели да интегришу...


И одакле знам да је Теодоровић политички идиот:

Знам кад видим!


Уосталом, нека објасни Италијанима да је Лампедуза афричка или Арапима да је Појас Газе и Јерусалим израелски или да пола града Брисела припада народима земаља Сахела који настањују центар...


О ”Дрматориксу” не знам - а волео би да знам!

Кад видим - знаћу!


Овако, само сам сигуран да је Алиша Кернс идиот.

Не зато што је Енглескиња, него зато што сам видео!


Сем што је идиот, Кернсова је ”ветеран специјалиста за психолошки рат, британски обавештајни оперативац - официр МИ6 ” (написао је на "Греј зону" Кит Кларенбер, након њеног јулског обрушавања на Србију).

Нострадамус Кернс је у јулу ( вероватно седећи окружена огледалима и путујући у будућност) видела шта ће се догодити накнадно у Бањској.

Пре него је прорекла констатовала да је ”модерна Србија центар огромне мреже организованог криминала, дезинформација, тероризма и дестабилизације, која обухвата Балкан и шире". Захтевала је од Лондона да предузме одлучну акцију.

Централна тачка у Алишином пророчанству била је тврдња да су терористичке ћелије које контролише српска влада радиле на дестабилизацији Косова, уз помоћ сталног прилива оружја и средстава из Београда. Кернсова је тврдила да су британска влада и мировна мисија НАТО снага на Косову (КФОР) "добро свесне" незаконите српске активности

- Наоружане српске милиције делују на северу Косова… Оружје се шверцује преко границе из Србије у православне цркве колима хитне помоћи - казала је ”слутећи” Бањску!

- Да Кернсова није ветеран идиот МИ 6 из Сирије, можда би и поверовао да је ”Тарабићева”.

- Да није из шињела енглеско-босанског маршала Стјуарта Пича-бомбардера, сматрао би је ”вештицом из малене Бањске”.

Јер, "погодила је": Док се за викенд претпоследње недеље септембра српска војска и полиција ”мувала” око админстративне линије, српски ”терористи” су неколико километара даље постављали ноћу борикаде. Онда су затечени и убили су албанског полицајца (који је ту био сасвим случајно и ничим изазван). Онда су невини албански полицајци који ту нису имали шта да траже, запуцали а Срби су побегли у манастир са оружјем. У пуцњави је убијен Србин возач санитета - вероватно онај који је раније пребацивао оружје на Космет из централне Србије. И све то нам је прорекла Алиша Кернс почетком јула у британском парламенту, а ”српски теорористи” као да су извршавали задатак према њеном синопсису.

- Снајпери са Мајдана такође су били присутни у Бањској, а "мало је изненађујуће што је ово српско село постало Роботино, а Курти постао Зеленски само дан након свега!"

- Најлепша српска народна песма Бановић Страхиња завршава се тако што српски витез, добивши вест у тазбини у Крушевцу да му Турчин Алија попалио дворе и отео љубу, хита уз Голеш и налази Турчина. У боју је осрамоћена љуба издала Страхињу, али верни пас није. Убио је Алију, али не и љубу издајницу. Њој је опростио.

- То око издаје и Дрматорикса - тек треба да се открије.741 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page